Pakkasia on piisannut tässä helmikuussa ja luntakin riittää kahlottavaksi asti - välillä korvia myöten :)  Ilmaston lämpeneminen ei toistaiseksi ainakaan vaikuta kovin suurelta täällä Torniojokilaaksossa, mittari on tipahtanut pitkiksi ajoiksi -30 C asteen alapuolelle. Geologisessa mittakaavassa elämme interglasiaalia - kahden jääkauden välistä lämpimpää ajanjaksoa. Se lämpimyys lienee suhteellinen käsite.

Pingan ja Prickenin pennut on nyt rekisteröity, pentueesta tuli Kefeus Wolf Moon pentue. Pennut syntyivät 2.1.2010 täydenkuun aikaan, jota myös sudenkuuksi kutsutaan. Lisäksi Ruotsin surullisen kuuluisa sudenmetsästys alkoi 2.1. joten pentueen nimellä on oikein tuplamerkitys.

Pennut tulevat 8 viikkoa vanhoiksi huomenna. Kaksi narttupentua matkaa etelän suuntaan, poikien jäädessä kotikenneliin. Yksi narttupentu, Kefeus Wolf Moon Jinga etsii  omaa laumaa. Jinga on hyvärakenteinen, sosiaalinen ja reipas pentu. Muistuttaa aika paljon isoäitiänsä Jiksua pienenä - älliä riittää. Oman tiensä kulkija.

Pakkasten vuoksi ei pennuista ole kuvapäivityksiä kovin ollut, mutta tässä muutama kuva viimeviikonlopulta - pennut siis 7 viikkoa vanhoja (kuvien copyright Gustav Hallabro): 

Einstein saa aloittaa:

Kopin suulla kuikistelua, Einstein ja siskoplikka.

Edison

Pikku-Brikke Edison tuumailee

Harvinainen ajatustuokio Teslalta (pentu 100 lasissa aina)

Jinga  juoksee

Alva hiippailee kameraa kohti

Jinga fundeeraa hangessa...

.. ja laskee mäkeä

Alva pinkoo.

Reipas lenkki metsässä irtijuoksetusta ja Cinzakin osaa seistä rauhallisesti. Dozer x Salla pennut ovat kookkaita, hyvin rakentuneita ja mieleisen luonteisia pentukoiria - olen tosi tyytyväinen pentuihin.

 

Ja vielä viimeiseksi Gustavin ottama nappikuva minusta valjakolla viimeviikonlopulta - Zebra ja Pricken keulassa.